FK Sarajevo uručio sezonske ulaznice najboljim učenicima

Nagrada za najbolje učenike sarajevskog Kantona

FK Sarajevo uručio sezonske ulaznice najboljim učenicima

S. Mlaćo

Krajem takmičarske sezone 2016/17 Fudbalski klub Sarajevo je putem svoje službene stranice prenio informaciju da će klub nagraditi najbolje učenike iz sarajevskog Kantona.

Bordo klub, kao društveno odgovaran, koji njeguje ispravne sportske i životne vrijednosti, pripremio je sezonske ulaznice za sezonu 2017/18, za najbolje učnike u osnovinim i srednjim školama Kantona Sarajevo.

Bordo klub se prethodno obratio svim školama, kako bi dobio imena i kontakt podatke najboljih učenika, te je danas ove vrijedne školarce ugostio u prostorijama kluba, gdje su im uručene sezosnke ulaznice.

Najbolji učenici iz sarajevskog Kantona izrazili su svoju zahvalnost Fudbalskom klubu Sarajevo zbog ovog lijepog gesta, koji ih je iznenadio i obradovao, a veliki broj njih će, naravno, redovno koristiti svoje godišnje ulaznice i pratiti domaće utakmice Fudblaskog kluba Sarajevo na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović-Hase“.

“Hvala Fudbalskom klubu Sarajevo na ovom divnom poklonu. Sarajevo je ovim gestom pokazalo da misli na nas mlade i da vodi brigu o obrazovanju učenika. Za mene je ovo dodatna motivacija za daljnji akademski razvoj.”, rekao  je Harun Kovačević iz Srednje mašinsko-tehničke škole Sarajevo.

Ovom aktivnošću, Fudbalski klub Sarajevo ističe značaj školovanja i edukacije, kao sastavnog dijela života svake osobe, a klub želi dodatno motivisati mlade osobe kako ne bi zapostavili svoje školske obaveze. U sklopu trenažnih programa Škole fudbala “Asim Ferhatović-Hase” i Akademije FK Sarajevo, Sarajevo često organizuje različite edukacije, te vodi brigu o školskom uspjehu svojih polaznika, kako bi klub u svom pogonu prije svega djecu usmjeravao kao ispravnim životnim vrijednostima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi istaći da svi učenici, koji su danas bili spriječeni dolaska u prostorije kluba, svoju godišnju ulaznicu mogu preuzeti svakim radnim danom u Odjelu za članstvo i ulaznice FK Sarajevo do 17.00h.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi