FK Željezničar osuđuje vandalsko ponašanje navijača Sarajeva

Saopštenje za javnost

FK Željezničar osuđuje vandalsko ponašanje navijača Sarajeva

E. Škorić

Iz FK Željezničar osudili su vandalsko ponašanje navijača FK Sarajevo.

Nakon sinoćnjih nemilih scena na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, iz Željezničara su izdali saopštenje u kojem navode da su "navjači Sarajeva direktni krivci da se o najvažnijoj utakmici bh. fudbala piše u negativnom kontekstu".

U ostatku saopštenja piše:

Zbog svih događaja koji su bitno uticali na sigurnost navijača, Klub ima pravo i obavezu donijeti odluku kojom zabranjuje dolazak takvih navijača na svoje utakmice do daljnjeg.

U tom kontekstu želimo naglasiti nekoliko bitnih činjenica koje su uticale na donošenje takve odluke.

FK Željezničar je uložio mnogo truda i novčanih sredstava u infrastrukturu i poboljšanje uslova za sve posjetioce.

Kao Klub insistiramo da na utakmicama želimo porodične posjete u cilju afirmacije sporta i da imamo što veći broj navijača i simpatizera koji će se osjećati sigurno na stadionu.

Taj model rada je prepoznat, što je rezultiralo da iz utakmice u utakmicu imamo sve više roditelja sa djecom na utakmicama našeg Kluba.

Ako imamo u vidu sve pobrojane činjenice, kao najtrofejniji klub u BiH želimo onemogućiti dolazak na naš stadion navijačima sa rušiteljskim namjerama i koji uništavaju imovinu i prekidima direktno utiču na regularnost utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Apelujemo na NS/FS BiH na striktniju primjenu pravila u pomenutim situacijama kako bi iskorijenili huliganstvo na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti