FK Željezničar: Sarajevu 1090 ulaznica

Saopštenje kluba sa Grbavice

FK Željezničar: Sarajevu 1090 ulaznica

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara u subotu na domaćem terenu dočekuju Sarajevo u velikom derbiju 4. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Iz tabora Željezničara danas su informisali javnost da su u toku tehničke i organizacione pripreme za gradski derbi protiv Sarajeva. U toku prošle sedmice Plavi su održali sastanak s predstavnicima Sarajeva u prostorijama PU Novo Sarajevo MUP-a KS, a nekoliko dana kasnije održan je sastanak istih strana, nakon čega je MUP odredio uslove koji se moraju ispuniti kako bi se utakmica mogla odigrati uz prisustvo navijača obje ekipe.

Iz FK Željezničar su saopštili da je utvrđeno da izgradnja južne longitudinale predstavlja veliki sigurnosni problem na koji akteri derbija ne mogu uticati. Također, postoji mogućnost da do subote bude asfaltiran lokalitet ispred sjeverne tribine jer u suprotnom to bi mogao biti razlog za uvođenje dodatnih sigurnosnih mjera.

Prema pisanju zvanične stranice Plavih, aktivnosti koje FK Željezničar mora realizovati do utakmice u subotu su:

- Postavljanje zaštitne mreže i ograde ispred istočne tribine. (FK Željezničar smatra da takve mjere nisu neophodne obzirom da je istočna tribina porodična te da navijači posjeduju svijest o tome da bilo koji incident šteti njihovom voljenom klubu. Ipak, FK Željezničar će ispoštovati odluku MUP-a KS)

- Postavljanje dodatne zaštitne mreže i ograde na sjevernoj tribini

- Asfaltiranje površine iza istočne tribine te tamponiranje i asfaltiranje prolaza između istočne i južne tribine

- Demontaža stolica na dijelu sjeverne tribine gdje će biti smješteni navijači FK Sarajevo

- Istočna tribina će biti otvorena za navijače znatno prije početka utakmice i navijači će biti obavezni doći ranije na istočnu tribinu. Pristup istočnoj tribini će biti onemogućen u toku i nakon dolaska gostujućih navijača

- Navijači FK Sarajevo će biti smješteni na sjevernoj tribini Sadiona Grbavica između dvije tampon zone. Na istočnoj tribini to će biti cijeli sektor sa slovom G, dok će na sjevernoj tribini tampon zonu činiti sektori sa slovima E i LJ.

- FK Željezničar će FK Sarajevo dostaviti maksimalni broj od 1090 ulaznica za odobreni sektor sa gostujućim navijačima. Te ulaznice će se prodavati navijačima FK Sarajevo, uz prikaz lične karte i evidentiranje imena i prezimena u Fan Shop-u FK Sarajevo. Evidencija prodatih karata biće dostavljena MUP-u KS.

- Prodaja ulaznica neće biti moguća na dan utakmice te će se karte prodavati u četvrtak i petak

- Prema preporuci MUP-a KS, ulaznice za ostale tribine će moći kupiti samo navijači FK Željezničar u Fan Shopu kluba uz pokaz članske karte

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- Ulaznice za navijače Sarajeva imat će poseban dizajn i razlikovaće se od ostalih ulaznica koje će biti u prodaji za sjevernu tribinu jer se ranije dešavalo da navijači Sarajeva kupuju karte za ostatak sjeverne tribine, a onda ulaze u prostor ograđen za gostujuće navijače stvarajući veliku gužvu na tom dijelu tribine.

Cijene ulaznica za derbi su: Navijači FK Željezničar (sa članskom kartom FK Željezničar) - Jug 5 KM, Sjever 10 KM, Istok 10 KM, Zapad A 20 KM, Zapad galerija 25 KM. Navijači FK Sarajevo (sa ličnom kartom) - Sjever 10 KM.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi