Football friends: I Rijeka u polufinalu

Football friends: I Rijeka u polufinalu

Fudbaleri Rijeke novi su polufinalisti 12. međunarodnog kadetskog turnira "Football friends". Gosti iz Hrvatske odličnom igrom savladali su domaćina Sutjesku rezultatom 4:0.

Od prvog minuta izabranici Ranka Pilipovića diktirali su tempo igre, a prvi pogadak postigli su u 23. minutu.

Kako je nakon meča rekao kapiten Riječana, Matej Šantek, cilj im je bio da od početka naprave pritisak i što prije zatresu protivničku mrežu.

"Ovo je očekivana pobjeda. Od samog starta meča preuzeli smo stvari u svoje ruke i nismo dozvolili iznenađenje. Ovo je tek prvi trujumf, novi očekujemo sutra u polufinalu protiv Partizana", rekao je Šantek.

SUTJESKA - RIJEKA  0:4 (0:1)

Strijelci: Smajić u 23., Mikulica u 49., Mulac u 54. i Dukađin u 79. minutu (Rijeka).

SUTJESKA: Radović (Plemić), Pavlović, Kostić, Milutinović, Lazarević, Danilović, Ivanović, Perišić, Koprivica (Jojić), Sekulić (Kulić), Mojović (Mićević).

RIJEKA: Lovro ( Mohorović), Ivančević, Modrić, Mikulica, Mulac, Čeliković, Smajić, Srzentić (Dedić), Dukađin ( Biškupović), Šantek (Lepinjica), Mioč ( Iv. Lepinjica)

Piše: Maja Kostović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti