"Football friends": Željo i Sutjeska predstavljaju BiH

Dolazi Zvezda, Dinamo, Olimpija...

"Football friends": Željo i Sutjeska predstavljaju BiH

O. Lekić

Od  1. do 3. juna Foča će bit domaćin 8. međunarodnog omladinskog turnira "Football friends".

Po riječima predsjednika Organizacionog odbora, načelnika Foče Zdravka Krsmanovića, i ove godine na turniru nastupit će značajan broj ekipa s prostora bivše Jugoslavije.

"Učesnici ovogodišnjeg turnira su Crvena zvezda iz Beograda, Dinamo iz Zagreba, Olimpija iz Ljubljane, Rabotnički iz Skoplja, Željezničar iz Sarajeva, Vojvodina iz Novog Sada, Budućnost iz Podgorice i Sutjeska iz Foče. Prvu utakmicu odigrat će Dinamo i Vojvodina",  istakao je Krsmanović.

On je naglasio da je Općina Foča spremna da i ove godine na najbolji način ugosti učesnike turnira.

"Mislim da je Foča spremna da i ovaj turnir organizira na najvećem mogućem nivou i da će svi učesnici koji budu došli, neki prvi put kao što je Dinamo iz Zagreba, iz Foče otići puni utisaka", istakao je Krsmanović dodajući da će u petak biti organiziran turnir na malim terenima gdje će učestvovati osnovne škole iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Drugog dana manifestacije bit će organiziran okrugli sto "Društvena uloga fudbala u savremenom svijetu".

"Pozvani su i već su prihvatili učešće i Milovan Rajevac, jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka na svijetu koji je izrazio želju da zajedno s Jovanom Aćimovićem prisustvuje tom okruglom stolu. Doći će predstavnici FIFE Vladimir Borković kao generalni direktor Asocijacije "Streett fudbala. Pozvali smo još i Dejana Savićevića, nadamo se da će on zajedno s Ivicom Osimom biti na tom okruglom stolu. Smatramo da je sve ono što se dešava u vezi s fudbalom nešto što zaslužuje pažnju da se sagleda i s te druge strane jer ima veliku ulogu u svemu onome što se dešava u savremenom svijetu", zaključio je načelnik Foče Zdravko Krsmanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.