Forsiranje domaćih i mladih igrača isplativa investicija

Zeničani nakon pobjede nad Sarajevom

Forsiranje domaćih i mladih igrača isplativa investicija

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika na iznenađenje svih ljubitelja nogometa u BiH savladali su sasvim zasluženo rezultatom 1:0 ekipu Sarajeva i pokazali kako se bori za dres svog kluba.

Sarajevo se na "krilima" kapitala koji je u klub s Koševa uložio Vincent Tan pripremalo u Antaliji i Međugorju, uz angažovanje nekoliko sjajnih igrača, te trenera Roberta Jarnog došlo je na Bilino polje izabranicima Nizaha Hukića, koji je ekipu pripremao u miru, bez velike medijske pompe i vjerovanju da mogu skinuti skalp, po imenima sigurno najboljoj ekipi u državi.

Pred oko 6000 gledalaca u sjajnoj atmosferi, Zeničani su ekipu s Koševa koja je u grad "čelika" došla s ambicijom da osvoje tri boda i sruše negativnu tradiciju od 12 godina bez pobjede u Zenici. Bordo ekipa ponovo nije uspjela, dok su domaći nakon prošle godine, drugi puta uzastopno na koljena bacili "diva" s Koševa.

Igrači u crno-crvenim dresovima od prve do zadnje minute ostavili su srce na terenu i pokazali igračima Sarajeva, kako se brane boje svoga kluba. Zeničani pod vodstvom mladog i talentovanog Nizaha Hukića igraju sjajno, a nakon otkaza Vladi Jagodiću, Hukić ne zna za poraz u prvenstvu.

Umjesto visoke plate, plaćenih troškova stanovanja, hrane, te insistiranju skupih karantina koje je imao Vlado Jagodić, suprotno njemu Hukić ima duplo manju platu, rođeni je Zeničanin, a za kratko vrijeme dokazao je svoj trenerski potencijal.

Iako nije veliki "govornik" pred kamerama, kao Jagodić, trenutni šef struke Čelika je u utakmicama protiv Borca,Olimpica i Veleža u gostima, te Sarajeva kod kuće pokazao, da u Zenici ima veoma dobrih trenera kojima treba samo pružiti šansu.

 Čelik u nastavku sezone može popraviti poziciju na tabeli, te sezonu završiti među pet-šest ekipa, dok u okviru Kupa imaju mnogo veće ambicije i ukoliko nastave sa ovakvim igrama , u dvije utakmice mogu pobijediti svakoga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 Konačno je i rukovodstvo kluba shvatilo da je najisplativije forsirati domaći kadar, te mlade nogometaše. Zeničani imaju jednu od najmlađih ekipa u državi, a u utakmici protiv Sarajeva u posljednjoj liniji imali su dva "dragulja" našeg nogometa, Renata Gojkovića i Dženana Burekovića. Pored ove dvojice tu je još standardno dobri Jasmin Mešanović, te mladići čije vrijeme dolazi poput Vladimira Grahovca, Namira Alispahića, Marina Popovića i Harisa Ribića.

Konačno na Bilinom polju "pušu" neki dobri vjetrovi, a nadamo se da će jedan od najvećih klubova u našoj zemlji u narednim sezonama igrati mnogo važniju ulogu u našem nogometu kao što zbog ogromne tradicije, armije navijača i sjajne infrastruktura svakako i zaslužuje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.