Fortuna kažnjena zbog napuštanja utakmice

ŽNK Iskra pobjeda od 3:0 i plasman u Premijer ligu

Fortuna kažnjena zbog napuštanja utakmice

S. Mlaćo

Nakon što su u finalnom susretu završnice prvenstva  Prve ženske lige Federacije BiH nogometašice Fortune iz Živinica u duelu sa ŽNK Iskra Bugojno napustile utakmicu u 18.minuti, ovaj susret dobio je epilog za zelenim stolom.

Glavni sudija finalnog duela Samir Spahalić tada je svirao  jedanaesterac za Iskru, te su gošće zatim napustile teren stadion u Bugojnu gdje se igrala završnica za plasman u Premijer žensku ligu.  Kako je SportSport.ba i najavio,  susret je registrovan 3:0 u korist ŽNK Iskra Bugojno te su Bugojanke tako postale novi član Premijer ženske lige naše zemlje.

Komesar za takmičenje Prve ženske lige Federacije BiH Anto Miličević osim odluke o registraciji utakmice službenim rezultatom 3:0 u korist tima iz Bugojna, donio je odluku i o podnošenju prijave Disciplinskoj  komisiji NS FBiH za pokretanje disciplinskog postupka protiv ŽNK Fortuna Živinice, glavnog trenera tog kluba Mirnesa Aličića te službenog predstavnika kluba iz Živinica Eldina Brčanovića.

Treba istaći da su u izjašnjenju na okolnosti prekida utakmice iz ŽNK Fortuna Živinice naveli kako su suci svojim odlukama pokušali riješiti utakmica u korist domaćina te kako su igračicama ŽNK Fortuna konstantno prijetili crvenim kartonima. 

Ipak, na ova izjašnjenja Komesar za takmičenje Prve ženske lige Federacije BiH održao je sastanak sa Komisijom za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH  na kojoj je konstatirano da glavni sudija nije  počinio niti jednu bitnu povreda odredaba Pravila nogometne igre, a razmatrani su i dopunski izvještaji  službenih lica te video zapis sa utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi