Foto priča: Sarajevski derbi

Kroz objektiv našeg fotoreportera

Foto priča: Sarajevski derbi

E. Škorić

U nedjelju je na Grbavici odigran 106. vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva.

Gradski rivali su na stadionu Grbavica po 106. put odmjerili snage. Sarajevo je zbog trenutne forme bilo favorit u ovom meču, ali još jednom se ispostavila tačnom floskula: "U derbiju nema favorita".

Željezničar je borbenom igrom uspio da zaustavi bordo tim, a gol Tiaga donio je Plavima veliku pobjedu.

Prema zvaničnim podacima, derbi je pratilo 9.500 gledatelja i ono što posebno raduje - nije bilo nereda. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve je proteklo u najboljem redu, čak su i dvije navijačke skupine zajedno navijale u čast preminulih navijača Vedrana Puljića i Mirze Raščića. Sve u svemu, sjajan dan za sarajevski nogomet.

Donosimo vam priču s derbija kroz objektiv našeg fotografa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.