FSRS ne prihvata ucjene

Ništa novo se neće desiti

FSRS ne prihvata ucjene

O. Lekić

Današnja sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH neće donijeti ništa novo. Iz izvora bliskog entitetskom savezu iz Banjaluke saznali smo da iz ove institucije neće prihvatiti bilo kakve pristiske i ucjene od strane FIFA-e i UEFA-e.

FS RS neće pristati na pritiske i na usvajanje amandmana kojim bi se ukinulo tročlano Predsjedništvo N/FS BiH. Danas se neće razgovarati o terminu održavanja Skupštine N/FS BiH, jer nema svrhe pričati o izborima, kad su dopisu iz FIFA-e i UEFA-e istakli da neće priznati izbore, prije nego što se ne obave izmjene statuta", rekao je naš izvor blizak FS RS.

Takođe, prema nama dostupnim informacijama ni veći dio Hrvata iz NS FBiH, nije promjenio mišljenje i oni će danas ostati pri svojim ranijim stavovima i biće protiv ukidanja Predsjedništva N/FS BiH.

Iz FIFA-e i UEFA-e je prije nekoliko dana stigao dopis u kojem se kaže da oni odustaju od dosadašnje mape puta, te da od odgovornih ljudi iz N/FS BIH traže da u roku od dva mjeseca održe sjednicu Skupštine Saveza na kojoj bi izmjenili statut. U protivnom N/FS BiH će biti suspendovan, kao i svi klubovi i reprezentativne selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.