FSRS ne pristaje na ukidanje Predsjedništva

Nikakav pomak nije napravljen

FSRS ne pristaje na ukidanje Predsjedništva

D. Banović

Sastanak članova Predsjedništva FS BiH i čelnika FS RS u Banjaluci bio je, po riječima pojedinih učesnika konstruktivan, ali nije donio nikakve konkretne pomake, kao što su to pojedini mediji prenijeli. 

Da je to tako potvrdile su i riječi našeg izvora iz FS RS.

"Ne znam na koje su se izvore pozvali pojedini mediji koji su prenijeli da bi 23. decembra Izvršni odbor FS RS trebalo da donese odluku o ukidanju Predsjedništva FS BiH. To se neće desiti. Ljudi iz FS RS su jasno rekli da neće pristati na ukidanje Predsjedništva FS BiH, a ovakav stav im omogućavaju i odluke Izvršnog odbora FS BiH, koji je ljetos na čelu sa Sulejmanom Čolakovićem jednoglasno odbio prijedlog da se ukine tročlano Predsjedništvo FS BiH, a kasnije je to većinom glasova potvrdila i Skupština saveza. Uostalom i predsjednik FS RS Mile Kovačević je prije mjesec dana na konferenciji za novinare u Banjaluci jasno rekao da nikad neće pristati na ukidanje Predsjedništva FS BiH", tvrdi naš izvor iz FS RS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.