Fudbaleri SLU-a uručili poklon Vedadu Ibiševiću

Nagrada za bivšeg kolegu

Fudbaleri SLU-a uručili poklon Vedadu Ibiševiću

Fudbalska priča Vedada Ibiševića, dječaka koji je u agresiji na Bosnu i Hercegovinu iz rodne Vlasenice prebjegao u Tuzlu, a potom se odselio u Sjedinjene Američke Države ispričana je hiljade puta i sigurno je jedna od najpoznatijih, kada je riječ o životnom putu nekog od fudbalera.

Strijelac gola za pobjedu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon završene srednje škole u St. Louisu dobio je stipendiju na SLU (St. Louis University), a sadašnji članovi ekipe čiji je dres nekada nosio Ibišević, nakon jučerašnjeg treninga uručili su prigodan poklon napadaču naše selekcije.

Plavooki bombarder sigurno je najpoznatiji fudbaler koji je pohađao SLU, a gdje god se priča o Vedi spominje se St. Louis i fudbalski tim ovog univerziteta, što nije mala stvar.

Napadač našeg nacionalnog tima na poklon je dobio uramljeni kolaž soje tri slike iz vremena kada je nosio dres univerziteta na čijem terenu je jučer trenirala fudbalska reprezentacija naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.