Fudbalom protiv rasizma

Aleksandrovac

Fudbalom protiv rasizma

Teme:

U Aleksandrovcu je ovog vikenda pod okriljem UEFA-e održano takmičenje pod nazivom 'Fudbal spaja Balkan Alpe i Jadran''. Takmičenje je trajalo dva dana, a utakmice su se igrale na stadionu u FK Potkozarja.

Isto takmičenje, već je jednom održano u Bosni i Hercegovini i to u Sarajevu, 2007. godine. Osim toga, igralo se i u Smederevu , Kragujevcu, te u Podgorici, a radi se o projektu uspostaljvanju dobrosusjedskih odnosa između svih fudbalskih klubova na prostorima bivše Jugoslavije, ali i šire. Slični turniri se svake godine održavaju u Beču i na kojim nastupaju klubovi sa prostora bivše Jugoslavije, Mađarske, Češke, Slovenije, Poljske i Austrije. . To su prvi koraci  koji rade na spajanju svih nacija i sportista koji igraju fudbal na ovim prostorima. Osnovna poruka koja svim sportistima želi poručiti kroz ovo takmičenje je da se bave sportom i da se svi zajedno bore protiv rasizma u sportu.

Na takmičenju u Aleksandrovcu učestvovali su:

Kombinovana ekipa Laktaši Aleksandrovac
Kom Podgorica - Crna Gora
Slavija Istocno Sarajevo
Gradska reprezentacija Mostara
Varteks Varaždin Hrvatska
gradska reprezentacija Kragujevca

Više o samom takmičenju potražite na: www.farenet.org.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.