Futsal reprezentacija BiH remizirala sa Finskom

Turnir u Poljskoj

Futsal reprezentacija BiH remizirala sa Finskom

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirla je sinoć (2:2) sa Finskom u drugom kolu prijateljskog turnira koji se održava u Tychyu (Poljska).

Finci su prvi došli do prednosti, a strijelac je bio Jukka Kitola u 8'. Anel Radmilović je u 12' izjednačio rezultat, a novu prednost Fincima donio je Jani Korpela u 13'. Konačnih 2:2 postavio je Tomislav Bevanda tri minute prije kraja utakmice.

U drugoj utakmici turnira Slovenija i Poljska su odigrli neriješeno 6:6. 

Nakon dva kola Slovenija i Finska su osvojile po 4 boda, dok BiH i Poljska imaju 1 bod.

Utakmice trećeg kola biće odigrane 31. januara kada će se sastati: Poljska-BiH (17:15) i Slovenija-Finska (15:00).

Bosna i Hercegovina-Finska 2:2 (1:2)

Golovi: 0:1 J. Kitola (8'), 1:1 Radmilović (12'), 1:2 Korpela (13'), 2:2 Bevanda (37').

Crveni karton: Panu Autio (31') (Finska).

Bosna i Hercegovina: Bekir Hodžić, Dejan Pavlović, Tomislav Bevanda, Anel Radmilović, Ivan Ivanković,  Stanislav Galić, Ivan Matan, Stefan Jokić, Mirko Hrkać, Predrag Šešelj, Emir Milanović, Mehmed Ramić, Bilal Jelić, Marin Šunjić. Selektor: Boro Matan.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Finska: Juha-Matti Savolainen, Antti Koivumaki, Panu Autio, Mikko Kitola, Jukka Kitola, Miika Hosio, Jarmo Junno, Rami Tirrkonen, Liro Vanha, Jani Korpela, Arber Istrefi, Jussi Nystrom. Selektor: Mićo Martić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti