Futsal reprezentacija BiH se priprema za Makedoniju

Prijateljski dvomeč

Futsal reprezentacija BiH se priprema za Makedoniju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu se okupila juče u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, a u zeničkoj Areni se spremaju za prijateljski dvomeč sa Makedonijom.

Izabranici Bore Matana sinoć su odradili jedan trening, dok su danas na rasporedu dva. Prvi meč će biti odigran sutra (26.10.2016) u 18.00 sati, a drugi 27. oktobra, takođe u 18.00.

Selektor Matan o ovoj reprezentativnoj akciji kaže: „Isprobaćemo u dvomeču sa Makedonijom i nekoliko novih, mlađih momaka. Želimo da vidimo da li možemo proširiti spisak i računati na više igrača za naredne susrete, ali i da provjerimo u kakvom su stanju i neki standardni reprezentativci.“

Nedavno je u Nyonu obavljen žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gdje će naši reprezentativci biti u grupi sa Azerbejdžanom i Mađarskom, dok će treći protivnik biti poznat nakon preliminarnog kvalifikacionog kruga.

Prokomentarisao je Matan i kvalifikacionu grupu: „Sigurno je da će Azerbejdžan biti favorit u skupini jer je domaćin kvalifikacionog turnira i redovan učesnik završnice velikih takmičenja. Imaju nekoliko Brazilaca u ekipi i u vrhu su evropskog i svjetskog futsala. Mađarska je u ekipa u usponu i oni igraju na velikim takmičenjima. Protivnici jesu jaki, ali mogli smo proći i lošije u žrijebu. Moramo na kvalitetan način odraditi period do početka kvalifikacija i onda ćemo moći da  očekujemo kvalitetan rezultat, a to je jedno od prva dva mjeta u skupini.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi