Futsal reprezentacija BiH želi pobjedu u prvoj utakmici bara

Kazahstance dočekujemo u zeničkoj Areni

Futsal reprezentacija BiH želi pobjedu u prvoj utakmici bara

D. Kurbegović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu od prošle sedmice se intenzivno priprema u Zenici za dvomeč protiv Kazahstana u okviru baraža za Evropsko prvenstvo.

Izabranike Bore Matana sreća nije poslužila u ždrijebu, budući da će u dvije utakmice pokušati izbaciti veoma jaki Kazahstan, za koji nastupaju tri igrača iz Brazila, koji su članovi futsal klupskog prvaka Evrope za prošlu sezonu.

Atmosfera u redovina naše selekcije je na visokom nivou, ekipa već dugo igra skupa, a tu je nekoliko novih igrača, ali kostur ekipe je već godinama isti.

Bez obzira na to što je Kazahstan favorit u dvomeču protiv naše selekcije, igrači bh. reprezentacije su optimistični i spremni da daju svoj maksimum u dvije utakmice. Prva utakmica na rasporedu je sutra u zeničkoj Areni s početkom u 20 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Otežavajuća okolnost za stručni štab je povreda zadnje lože kapitena Nijaza Mulahmetovića, koji se povrijedio u prijateljskoj utakmici protiv Srbije. Njegov nastup je pod znakom pitanja, a medicinski tim naše selekcije učinit će sve da osposobi ovog igrača za sutrašnji duel.

Malonogometaši inače prvi puta igraju svoje utakmice u Zenici, te se nadaju sutra velikoj podršci publike u Areni, kako bi zajedno proslavili pobjedu u prvoj utakmici, što bi nam stvorilo još veće šanse za revanš u Kazahstanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.