Futsal reprezentacija poražena od Holandije

Kvalifikacije za SP

Futsal reprezentacija poražena od Holandije

E. Škorić

Bh. reprezentacija u futsalu poražena je u Eindhovenu od Holandije sa 4:3 u prvom kolu grupe 4 kvalifikacija za SP.

Već u prvom poluvremenu domaćin kvalifikacionog turnira dolazi do ubjedljive prednosti. Dejan Pavlović u 8' postiže autogol, a na 2:0 povisio je Zaid El Morabiti u 10'. Do kraja prvog poluvremena Holanđani postižu još dva gola preko Mohameda Attaibia u 15' i Tevfika Ceyara u 17'.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru izabranika Bore Matana. Prvo je Tomislav Bevanda u 24' nakon kaznenog udarca postigao pogodak, a prednost Holandije na 4:2 smanjio je autogolom Jamal El Ghannouti u 29'.

Treći gol za našu reprezentaciju postigao je Ivan Matan u 30', a nekoliko sekundi poslije bh malonogometaši su mogli doći do izjednačenja ali je Bevanda promašio penal, te je domaći sastav upisao pobjedu.

U drugom susretu grupe Španija je bila ubjedljiva protiv Latvije pobijedivši sa 7:0.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Bh reprezentativci će se sutra u 17.30 sati u meču drugog kola sastati sa Španijom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.