Futsal Zmajevi dva minuta prije kraja ispustili EURO

Bili smo tako blizu

Futsal Zmajevi dva minuta prije kraja ispustili EURO

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak nije uspjela izboriti nastup na Evropskom prvenstvu u Belgiji naredne godine, nakon večerašnjeg poraza u Almereu od selekcije Holandije rezultatom 2:1.

Plasman na veliku smotru imali smo na dlanu, ali su nam nade srušene dva minuta prije kraja utakmice kada je za trijumf Lala pogodio Attaibi na asistenciju Darrija.

Makhoukhi je već u drugom minute propustio priliku za Holandiju, a minut kasnije i El Allouchi. Naši su uzvratili u šestom i sedmom minutu preko Dražena Novoselca, a prijetio je i Radmilović.

Ipak Holanđani u devetom minutu dolaze do prednosti preko El Allouchija.

Par minuta kasnije izjednačiti je mogao Kahvedžić, ali ga je spriječio domaći golman Grimmelius. Do kraja poluvremena prijetili su Radmilović, Bevanda, Lalić i Mulahmetović, ali se holandska mreža nije tresla.

Grimmelius spašava Holanđane u tri navrata na otvaranju drugog poluvremena nakon što su pokušali Lalić, Mulahmetović i Kahvedžić. Mogao je do drugog gola i EL Allouchi, ali se istakao naš golman Bahrudin Omerbegović.

Dobru igru futsal Zmajevi krunisali su pogotkom u 28. minutu. Strijelac je bio Anel Radmilović.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Naši i nakon izjednačenja prijete preko Lalića i Dražena Novoselca, koji nisu bili precizni. Devet minuta prije kraja pokušao je Darri, potom i Molkaral, ali je odlično reagovao Omerbegović.

Ipak dva minuta prije kraja koncentracija popušta, pa Holanđani dolaze do pogotka vrijednog plasmana na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.