Juniori Zrinjskog ubjedljivi protiv Sarajeva

Gagro zadovoljan, Hasančić razočaran

U okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore Zrinjski je u Mostaru sa ubjedljivih 3:0 savladao Sarajevo.

Derbi susret 4. kola Premijer lige za juniore pripao je Plemićima, čiji trener Nenad Gagro, nakon susreta nije krio svoje oduševljenje. Gagro je zadovoljan s onim što su prikazali njegovi izabranici i smatra da je pobjeda nad Sarajevom sasvim zaslužena.

"Čestitao bih Sarajevu na fer i korektnoj igri. Sarajevo je ekipa koja gaji pas igru i na taj način smo se pripremali za utakmicu. Moji igrači su za nijansu bili kvalitetniji i više su željeli pobjedu. Možda je rezultata malo previsok u odnosu na igru. Dobro smo otvorili prvenstvo, gajimo ambicije sa sami vrh, no i neki drugi se pitaju", istako je trener juniora mostarske ekipe Nenad Gagro.

S druge strane, trener Sarajeva Admir Hasančić je svjestan da su njegovi izabranici podbacili, no uvjeren je da imaju kvalitetu da se bore za sami vrh.

"Šta reći nakon 3:0. Suvišan je svaki komentar. Zrinjski je zasluženo pobijedio. Rezultat je malo previsok, ali Zrinjski je svojom voljom i htjenjem zaslužio trijumf, dok su moji igrači totalno podbacili. Prvi gol smo primili nakon velike greške, Zrinjski je svoje prilike iskoristio. Imamo zaostalu utakmicu sa Drinom, pa onda sa Čelikom. Moramo podići ekipu, bodovna razlika nije velika i želimo se do kraja boriti za prvaka", izjavio je trener juniorskkog tima Sarajeva, Admir Hasančić.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.