Galić: Jesenji naslov nije iznenađenje

Mostarci na pauzu sa prvog mjesta

Galić: Jesenji naslov nije iznenađenje

M. Maksimović

U posljednjem ovogodišnjem kolu Premijer lige u futsalu prvoplasirani Mostar SG Staklorad  u velikom je derbiju ostvario najveći uspjeh u historiji kluba i pobijedio aktuelnog prvaka, sarajevski Centar, rezultatom 9:2.

 Mostar SG Staklorad približio se tako ostvarenju cilja postavljenog pred početak prvenstva, a to je osvajanje naslova i Kupa BiH.

“Jesenji naslov nije iznenađenje. Smatram da smo na odmor mogli čak i s većom bodovnom razlikom u odnosu na naše pratioce. Imamo najbolji tim u državi koji se ciljano pojačao tokom ljeta i trenirao na visokom nivou tokom jeseni“, rekao je golman Stanislav Galić koji je prezadovoljan igrom i rezultatom na sinoćnjem derbiju.

“Sinoćnja utakmica je realan pokazatelj našeg kvaliteta. Od prvog minuta smo krenuli po ono što smo željeli i pred našom publikom pokazali ono što smo i priželjkivali. Do nastavka sezone moramo dobro odmoriti, bit će tu i nekoliko kvalitetnih pojačanja, a ja sam siguran da ćemo završiti započeto i da će naslov prvaka konačno doći u Hercegovinu“, dodao je Galić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi