Gavran: Vjerujem da možemo slaviti i protiv Mladosti

Trener NK Travnik optimističan

Gavran: Vjerujem da možemo slaviti i protiv Mladosti

S. Mlaćo

Nakon što su sa 7:1 do nogu dotukli fenjeraša Veleža, nogometaši Travnika okrenuli su se subotnjem duelu 26. kola protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.  

Veziri su protiv Mostaraca pokazali veoma efikasnu partiju i ukoliko ponovo bar pola takve igre mogu se nadati pozitivnom rezultatu u Kaknju. Ono što je sigurno jeste to da u ovom susretu Travniku igra samo pobjeda i ukoliko to momci Borisa Gavrana ne ostvare, priča o opstanku će sigurno biti završena.

"Prije svega da još jedanput čestitam igračima na pobjedi. Utakmica koja je iza nas, utakmica sa Veležom, rezultatski i svakom drugom smislu završena je tako da nam je dala dodatni podstrek i vjetar u leđa da i dalje nastavimo sa pozitivnim rezultatima. Velež je dokazao da je čvrsta ekipa, vodili su u prvom poluvremenu, međutim mi smo imali veću želju za pobjedom što smo i realizovali. U drugom poluvremenu sve nam je išlo od ruke i dali smo čak sedam golova, što mnogi nisu uspjeli. U zadnje tri odigrane utakmice, postigli smo 11 golova, što je uspjeh i za ekipu i za mene kao trenera", kazao je trener Travnika osvrćući se na subotnju pobjedu nad Veležom (7:1).

Svjestan je iskusni stručnjak da je Travnik protiv Mladosti pod imperativom.

"Sve je to idealno, ali da bi sreća bila potpuna i krajnji cilj opstanak ostvaren, potrebno je nastaviti niz pobjeda. Do kraja je ostalo samo četiri utakmice i svaka je najvažnija. U subotu igramo protiv Mladosti, ekipe koja se također bori za što bolji plasman, obzirom da su jednom nogom izborili opstanak. Sigurno da će biti teška utakmica, ali zaista vjerujem da moji momci mogu preći tu barijeru ujedinjeni i slaviti i ovo kolo. Tek tada bi Travnik bio u pozitivnoj priči za opstanak, što je do sad bilo nerealno", istakao je Gavran.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Meč između Mladosti i Travnika igra se u subotu sa početkom u 17 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi