Gavran: Zaslužena pobjeda, na Tušan dolazimo iznenaditi

Trener Rudara zadovoljan nakon prve "trice"

Gavran: Zaslužena pobjeda, na Tušan dolazimo iznenaditi

A. Beganović

U okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Rudar je u Prijedoru sa ubjedljivih 3:0 savladao Mladost Doboj Kakanj.

Rudar iz Prijedora je na fenomenalan način otvorio novu sezonu. Izabranici Borisa Gavrana sa ubjedljivih 3:0 su savladali Mladost, a nakon susreta trener ekipe iz Prijedora je bio zadovoljan.

"Dobra utakmica, mislim da smo sjajno odradili pripremu, znali smo sve slabosti našeg protivnika i uspjeli smo ih iskoristiti. Na vrijeme smo postigli prvi gol, pa onda i drugi, a trećim u finišu prvog poluvremena smo riješili pitanje pobjednika. U drugom dijelu smo imali još nekoliko prilika, kao i Mladost, no ostalo je 3:0. Ovi bodovi su od velike važnosti. Ne smijemo gubiti bodove kod kuće ukoliko želimo ostati u društvu najboljih, a to nam je jedini cilj", za SportSport.ba je istakao Gavran.

U narednom kolu Rudar gostuje u Tuzli kod Slobode koja je na otvaranju sezone pretrpjela poraz od Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Već od danas mislimo samo na Slobodu. Radi se o dobroj ekipi, koja ima nekoliko izvrsnih pojedinaca, ali nećemo se lako predati. Dobro ćemo se pripremiti za duel u Tuzli i pokušat ćemo iznenaditi. Sloboda je favorit, ali favoriti u fudbalu ne pobjeđuju uvijek", zaključio je trener Rudara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.