Gavrić: Ponosan sam na odličnu sezonu, ponuda ne nedostaje

Najbolji strijelac 1. lige FBiH za SportSport.ba

Gavrić: Ponosan sam na odličnu sezonu, ponuda ne nedostaje

S. Mlaćo

Boris Gavrić (25) napadač federalnog prvoligaša Novog Travnika iza sebe ima sezonu iz snova. 

Gavrić je postigao 24 pogotka i zasluženo mu je pripala  titula  najboljeg strijelca Prve lige Federacije za sezonu 2015/2016.

Novi Travnik je sezonu završio na 12. mjestu što im je na kraju bilo dovoljno za opstanak, a najveće zasluge za ostvareni cilj u ovoj sezoni svakako ide na račun sjajnog napadača koji je bio nezaustavljiv za protivničke odbrane.

"Ostvarili smo svoj cilj i izborili opstanak u Prvoj ligi. Naravno da smo svi sretni i zadovoljni, posebno što nam je ovo prva sezone u Prvoj ligi Federacije i napravili smo veliku stvar za ovaj klub i grad", ističe Gavrić za naš portal.

Veoma je sretan zbog titule najboljeg strijelca  lige i priznaje da ponuda na njegovu adresu ne nedostaje. Jedno je sigurno, teško da će u narednoj sezoni opet nositi dres Novog Travnika.

"Ponosan sam što sam prvi strijelac  i imao sam odličnu sezonu iza sebe. Nisam se nadao da ću zabiti baš toliko golova i napraviti toliku razliku u odnosu na drugog strijelca, ali kao ekipa igrali smo otvoreno i napadački, pa se tako izbaci i pojedinac. Naravno da ima raznih ponuda, ali moram prvo dobro razmisliti  gdje će mi biti najbolje pa odlučiti, ali za za sada ne bih ništa otkrivao", dodao je Gavrić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Prije Novog Travnika Gavrić je nastupao u Hrvatskoj, tačnije za Croatiu Sesvete, NK Zelinu, Hašk Zagreb, Karlovac 1919, NK Vrapce, NK Vrbovec, a boravio je i u austrijskom niželigašu Helfortu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nije upisao debi u HNL-u, ali jeste u drugom rangu hrvatskog nogometa gdje je u dresu Croatie iz Sesveta u 14 utakmica postigao 4 pogotka i dodao jednu asistenciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi