Gavrić: Sa Borcem se želim vratiti tamo gdje on i pripada

Novi igrač Borca za SportSport.ba

Gavrić: Sa Borcem se želim vratiti tamo gdje on i pripada

S. Mlaćo

Nogometaši federalnog prvoligaša Novog Travnika na krilima prvog strijelca lige Borisa Gavrića uspjeli su izboriti opstanak u ligi. 

Gavrić je bio nezaustavljiv i postigao je 24 pogotka, čak sedam više od prvog pratioca Halida Delića iz bihaćkog Jedinstva.

Sezona iz snova Gavriću je donijela i veliki broj interesanata za njegove usluge, a na kraju je ovaj 25-godišnjak odlučio potpisati za banjalučki Borac, koji je u sezoni iza nas napustio Premijer ligu naše zemlje.

Banjalučani žele da se eskpresno vrate u najjači rang bh.nogometa, a vjeruju da su u Gavriću dobili pravog golgetera koji će im pomoći u njihovim ciljevima.

"Za Borac sam se odlučio najprije što je veliki klub sa dugom povijesti i koji nosi veliko ime u Bosni i Hercegovini. Obavio sam razgovore sa čelnim ljudima kluba i bili su veoma korektni prema meni, tako da smo se lako dogovorili u vezi mog dolaska. Sa Borcem se želim vratiti tamo gdje on i pripada", ističe Gavrić za SportSport.ba.

Svjestan je da je u Novom Travniku ostavio duboki trag u ovoj sezoni te je imao par riječi i za svoje saigrače i prijatelje iz tog kluba i grada.

"Novom Travniku se od srca zahvaljujem za sve što su mi pružili i dali. To je moj grad i klub te se ponosim se onim što smo zajedno ostvarili. Želim im svu sreću, a posebno svojim sada već bivšim saigračima i prijateljima", dodao je sjajni napadač za naš portal.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Osim Novog Travnika, Gavrić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Croatiu Sesvete, Zelinu, HAŠK Zagreb, Karlovac 1919, NK Vrapce, NK Vrbovec i austrijanski Helfort.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi