Gavriću titula najboljeg strijelca Prve lige

Postigao 24 gola

Gavriću titula najboljeg strijelca Prve lige

M. Šljivak

Napadač Novog Travnika Boris Gavrić najbolji je strijelac Prve lige Federacije BiH za sezonu 2015/2016.

Ovaj fantastični fudbaler je bio aspolutno nezaustavljiv protekle sezone, koju je na kraju završio sa 24 pogotka.

Takve igre privukle su interes i pojedinih ekipa iz Premijer lige BiH i ne treba čuditi ako ovog fudbalera od naredne sezone budemo gledali među najboljim ekipama u našoj zemlji.

Gavrić je daleko iza sebe ostavio konkurenciju. Sedam pogodaka manje od njega ima napadač Jedinstva iz Bihaća Halid Delić, koji je do drugog mjesta stigao zahvaljujući pogocima u finišu sezone.

Još samo tri fudbalera su bila na dvocifrenom učinku ove sezone. Elvin Suljić iz Radničkog, Amil Dilberović iz Metalleghea, te Salko Jazvin iz Čapljine postigli su po 10 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

IGRAČ KLUB BROJ GOLOVA
Boris Gavrić NK Novi Travnik 24
Halid Delić NK Jedinstvo 17
Elvin Suljić FK Radnički 10
Amil Dilberović NK Metalleghe 10
Salko Jazvin HNK Čapljina 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi