Gdje će Emir Spahić?

Nekoliko ponuda na stolu za defanzivca

Gdje će Emir Spahić?

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Spahić dobio je otkaz u njemačkom HSV-u početkom januara i trenutno je slobodan igrač.

Iskusni 36-godišnji defanzivac iza sebe ima bogatu karijeru širom Evrope, a iako je u poznim igračkim godinama, Spahić još uvijek nema namjeru da okači kopačke o klin.

Bh. fudbaler navodno na stolu ima nekoliko ponuda za nastavak karijere. Timovi iz Istočne Evrope su izuzetno zainteresovani za njegove usluge, a posebno se to odnosi na timove iz Rusije, gdje je dugo godina Spahić uspješno igrao.

Međutim, postoji još jedna zanimljiva opcija za iskusnog defanzivca. To je odlazak u američku MLS ligu, gdje prelazni rok počinje za 10 dana. Mogao bi Spahić putem još jednog bh. igrača Harisa Medunjanina, koji se ove zime odlučio za odlazak u SAD, gdje je pojačao ekipu Philadelphije.

Šuška se i da Spahić ima ponuda iz SAD-a. Ipak, ne nedostaje ponuda i iz Evrope i u narednim danima bismo mogli saznati ime novog kluba za ovog fudbalera.

Emir Spahić je tokom karijere promijenio veliki broj klubova. Igrao je širom Starog kontinenta, a nastupao je za Sevillu, Bayer, HSV, Montpellier, Lokomotiv...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi