Bivši kapiten naše reprezentacije

Glavaš: Ovo je historija koja se neće pobrisati

S. Mlaćo

Sa kapiten trakom na ruci Vlatko Glavaš, Bugojanac koji je ponikao u Iskri, izašao je pred 20 hiljada gledalaca na stadion Manaus u Brazilu 1996. godine.

 Imao je sam Glavaš i njegova porodica velikih problema zbog odluke da igra za svoju zemlju, ali to nije problem za njega. Hrabro smo se suprostavili te davne 1996. godine brazilskim zvijezdama kao što su Ronaldo, Cafuu, Leonardo, Denilson, Roberto i na kraju poraženi sa minimalnih 1:0.

"Ovo je jedna historija koja se neće pobrisati dok smo mi živi i ljudi koji to vole i prate. Drago mi da je Nogometni savez i vi mediji koji se ovo pokrenuli došli na ovu ideju i da nakon 20 godina vidim ljude s kojima sam igrao tada. Moram reći da sam ponosan na ove ljude, te da ove generacije nije bilo ne bi bilo u tom vremenu ni Bosne i Hercegovine. Mislim da bi bila velika nepravda da se zaborave ove prve generacije, iako večeras ovdje nisu svi. Žao mi je što tu nije rahmetli Katana, te Mustafa Hukić, koji su sa nama krčili te prve utakmice. Ja se nadam da ovo neće biti samo večeras, već da bude tradicija svake godine", kazao je Glavaš.

Glavaš je bio kapiten, a kasnije i trener u stručnom štabu reprezentacije. Danas je vjerni navijač.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Imao sam tu želju i sreću da budem kapiten, igrač i trener reprezentacije, a danas sam navijač i nije bitno da li će Vlatko nešto raditi u Savezu. Navijat za Bosnu i Hercegovinu, to će sigurno", dodao je proslavljeni Bugojanac za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi