Gligić: Ostvarili smo nešto, što je malo ko mogao da zamisli

Fudbaler Slavena za SportSport.ba

Gligić: Ostvarili smo nešto, što je malo ko mogao da zamisli

D. Vejo

Jedna od najljepših fudbalskih priča ove sezone u Bosni i Hercegovini dolazi iz novogradskog zaseoka Dobrljin, a istu pišu fudbaleri tamošnjeg Slavena.

Navedeni četvoroligaš ostvario je impozantan uspjeh ove takmičarske godine, a gdje se plasirao u polufinale Kupa Republike Srpske.

Redom su pred novogradskom publikom padali Tekstilac iz Dervente, Velež iz Nevesinja, Mladost iz Velike Obarske, a zatim je uslijedio polufinalni meč sa premijerligašem Radnikom. 

Izabranici Drage Ivančevića pokazali su zube veoma kvalitetnoj ekipi iz Semberije. U prvom meču poraženi su rezultatom 4:0, da bi u drugom susretu odigranom prije svega nekoliko dana u Dobrljinu, izgubili sa 1:2. Uprkos svemu, historijski uspjeh su ostvarili Novljani koji uzdignutih glava se mogu pohvaliti urađenim poslom do sada.

Jedan od glavnih protagonista tokom navedenog takmičenja bio je Milan Gligić, koji ističe da ni najveći optimisti nisu vjerovali u ovaj tim.

"U Kupu Republike Srpske smo ostvarili nešto što je malo ko mogao da zamisli, ali i vjeruje. Što se samog prvenstva tiče, mi rastemo iz utakmice u utakmicu. Svojim trudom, zalaganjem i radom želimo ostvariti još bolje rezultate u šampionatu, te biti među prva tri tima", rekao je za SportSport.ba fudbaler Slavena, Milan Gligić.

Biti ravnopravan protivnik s rivalima iz višeg ranga, nije mala stvar.

"Samopouzdanje naravno da raste kada parirate jednom premijerligašu, koliko toliko. Samim tim i ambicije su nam porasle, jer smo shvatili da možemo parirati svima, da smo zreli kao ekipa, pa se zato s pravom nadamo preslasku u viši rang", dodaje Gligić.

Ekipa Slavena, još je jednom potvrdila činjenicu da nije važno odakle dolazite, već koliku želju imate za uspjehom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi