Gojak najzaslužniji za drugu pobjedu Olimpica

Olimpic - Sloboda 1:0

Gojak najzaslužniji za drugu pobjedu Olimpica

Fudbaleri Olimpica su u okviru 3. kola BH Telecom Premijer lige na svojoj Otoci sa minimalnih 1:0 savladali ekipu Slobode, a strijelac jedinog pogotka bio je mladi Amer Gojak.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvu šansu na utakmici su imali igrači Olimpica, a udarac Veldina Muharemovića sa nekih 18 metara otišao je pored desne stative gola Tuzlaka. 

Sve do 28. minute na utakmici nije bilo nekih velikih prilika. Nakon što je na lijevog strani glavni sudija meča Darko Obradović dosudio je slobodan udarac za Vukove, sa nekih 25 metara mladi Amer Gojak je ubacio u kazneni prostor, loptu je promašio jedan od stopera Slobode, a nakon što je ona odskočila u petercu gostiju prevarila je golmana Tuzlaka i završila u maloj mrežici gola Irfana Fejzića.

Do kraja prvog dijela igre nije bilo nekih većih prilika koje bi bilo vrijedno izdvojiti. Izabranici Mirze Varešanovića bili su bolji za jedan pogodak nakon prvih 45 minuta.

U drugo poluvrijeme fudbaleri Slobode, koji nikad u zvaničnim utakmicama nisu savladali Olimpic, krenuli su dosta ofanzivnije. Imali su kontrolu na sredini terena, ali je nisu uspijevali materijalizovati.

Početkom drugog poluvremena dobro je iz velike udaljenosti šutirao Kuduzović, ali je njegov šut odbrana Olimpica skrenula u korner. Nekoliko trenutaka kasnije tim Denisa Sadikovića ponovo je bio u dobroj prilici, ali je Regoje pravovremenim uklizavanjem loptu izbacio ispred napadača Slobode.

Na drugoj strani su i domaći imali svoje prilike. Na odlično ubacivanje Merajića loše je iz odlične pozicije reagovao Brković. U nastavku akcije šut Smajića blokira odbrana gostiju, a lopta dolazi do Šivšića koji sa svega par metara u duelu jedan na jedan ne uspijeva savladati Fejzića.

Iako je Sloboda do kraja susreta stvarala i veći pritisak, te imala nekoliko poluprilika i pokušala doći do izjednačujućeg gola, u tome nije uspjela.

Na kraju je Olimpic mogao slaviti i ubjedljiviju pobjedu ali je Omić u posljednjem trenu izblokirao šut Šivšića. Sloboda je u finišu utakmice otala sa deset igrača na terenu. Samir Efendić je zbog oštrog starta u samoj završnici meča zaradio direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic - Sloboda 1:0 (Gojak 28.)
OLIMPIC:
Oštraković, Merajić, Regoje, Brković, Muharemović, Smajić, Bogičević, Subašić, Šivšić, Gligorov, Gojak. Trener Mirza Varešanović.

SLOBODA: Fejzić, Salihović, Omić, Efendić, Mujić, Džafić, Sarić, Janković, Bajraktarević, Kuduzović, Mehidić. Trener: Denis Sadiković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.