Gojak: Sanjao sam dan kada ću istrčati na Bilinom polju

Dobio poziv Baždarevića

Gojak: Sanjao sam dan kada ću istrčati na Bilinom polju

Piše: A. Pašić
Po prvi put Amer Gojak danas je dobio poziv u "A" reprezentaciju BiH. 

Fudbaler koji je prošao  omladinske selekcije reprezentacije BiH naći će se na popisu Baždarevića za predstojeće utakmice protiv Gibraltara i Albanije, što i ne čudi, budući da u posljednje vrijeme pruža sjajne partije za Dinamo. 

"Iznimno sam sretan i počasćen pozivom selektora. Biti ponosan malo je reći za ovo što osjećam sada. Uvijek je bila čast nositi dres s grbom zemlje u kojoj sam rođen, a sada konačno imam priliku to činiti u drustvu najboljih što bh. fudbal nudi. Privilegij je biti dio ekipe u kojoj se nalaze svjetska imena poput Džeke ili Pjanića, no imam dovoljno samopouzdanja da pokažem kako ondje ima mjesta i za mene", izjavio je Gojak, prenosi Goal, te dodao:

"Hvala selektoru Baždareviću na povjerenju koje mi je dao, hvala ljudima iz Dinama, mnogobrojnim navijačima koji su mi poslali poruke ohrabranje te porodici bez koje ovo ne bi bilo moguće. Sanjao sam dan kada cu istrčati na Bilinom polju i osjećam da sam na korak do ostvarenja tog sna", podvukao je.

Gojak ima samo 20 godina i jedan je od fudbalera koji će u budućnosti biti predvodnici jedne nove generacije našeg nacionalnog tima. Ove sezone se ustalio u timu Dinama i pretežno igra u prvoj postavi.


Reprezentacija

Statistika 16/17

Tim Takm. U S ŽK ŽCK CK G
Dinamo Z. Hrvatska1HNL 14 5 2 0 0 0
Dinamo Z. Međunarodno kluboviLP 3 2 1 0 0 0
Puna statistika