Gojković: Pritisak je na Zvijezdi, pokušaćemo to iskoristiti

Gojković: Pritisak je na Zvijezdi, pokušaćemo to iskoristiti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju gostuju u Gradačcu kod ekipe Zvijezde u jednoj od utakmica koja im je izuzetno važna pred naredni period.

Domaćin je direktni protivnik u borbi za opstanak, tako da izabranici Borisa Pavića ne smiju razmišljati o porazu, ukoliko ne žele da se dovedu u izuzetno lošu situaciju.

Zvijezda i Čelik su u prvom dijelu prvenstva na Bilinom polju odigrali 1:1, a sigurno da Zeničani ne bi iimali ništa protiv da i naredna utakmica završi identičnim rezultatom. Domaća ekipa je umorna od Kupa protiv Olimpica, što će gosti iz Zenice pokušati iskoristiti.

Sigurno da će dosta toga zavisiti i od zadnje linije Zeničana, koja će pokušati zatvoriti prilaze golu Adilovića. Mladi reprezentativac i defanzivac crno-crvenih Renato Gojković uvjeren je u dobar rezultat u narednoj utakmici.

"Zvijezda je sigurno pod većim pritiskom jer igraju na domaćem terenu i u nizu su od tri poraza zaredom, a to ćemo pokušati iskoristiti. Mi se također ne možemo pohvaliti nekom formom i rezultatima u prva dva kola, ali ćemo pokušati što prije krenuti sa pobjedama. Domaćini će nas sigurno napasti od prve minute, ali mi smo spremni na sve što nas čeka u nedjelju. Imamo dobru ekipu, kojoj fali samo jedan dobar rezultat da krene sa serijom koja će nadam se trajati dugo", nada se 19-godišnji Gojković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponovo je na spisku selektora mlade reprezentacije BiH i nada se minutaži u narednim utakmicama.

"Bio sam u prošlom ciklusu kod selektora Vlade Jagodića u reprezentaciji, tako da sam očekivao i ponovni poziv novog selektora, jer igram standardno u klubu. Poznajem skoro sve igrače koji su na spisku, a sigurno da će nam utakmice protiv Crne Gore i Turske dobro doći kako bi se što bolje pripremili za kvalifikacije koje nas očekuju. Ja se nadam dobroj minutaži u naredne dvije utakmice, te da svojim pristupom i igrama obezbjedim poziciju u ekipi pred početak kvalifikacija. Mnogi su nas već otpisali, gledajući na protivnike u grupi, ali mi imamo sjajnih igrača i nikome neće biti lako da nas pobjedi", kazao je za SportSport.ba stoper Čelika i mlade reprezentacije Renato Gojković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.