Gojković: Respektujemo Slobodu, ali želimo ostati neporaženi

Stoper Čelika i mlade reprezentacije BiH

Gojković: Respektujemo Slobodu, ali želimo ostati neporaženi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu na stadionu Tušanj gostuju ekipi Slobode, koja je nakon povratka u Premijer ligu BiH sjajno otvorila sezonu pobjedom u gostima protiv Travnika.

Izabranici trenera Nizaha Hukića u Tuzlu idu s ciljem da se nadigravaju, te da pokušaju ispraviti kiks iz prošlog kola protiv Viteza.

Utakmica protiv Slobode za Renata Gojkovića će biti sigurno nešto više od samog nastupa, ovaj 18-godišnjak rođen  je u Tuzli, gdje je počeo i svoje prve nogometne korake, za seniorsku ekipu Slobode debitovao je sa 16 godina, a skupio je i 20 nastupa u crveno-crnom dresu. 

Prije godinu dana zajedno sa Harisom Ribićem stigao je na Bilino polje, u prošloj sezoni skupio je 23 nastupa, a na svome Tušnju u dresu Čelika pokušati će pružiti dobru partiju. Za SportSport.ba govorio je o predstojećem derbiju starih rivala.

"Sigurno da će kada istrčim na Tušanj emocije proraditi, to je stadion na kojem sam počeo svoju karijeru, debitovao za seniorsku ekipu. Uvijek će Sloboda i Tuzla biti u mome srcu, ali trenutno nosim dres Čelika i učinit ću sve kao pravi sportaš da sadašnjem klubu svojom igrom doprinesem što boljem rezultatu. Sloboda je dobro otvorila prvenstvo, dok smo mi napravili kiks na domaćem terenu. Respektujemo domaćina, ali želimo ostati neporaženi i iskupiti se za gubitak dva boda protiv Viteza. Nadam se dobroj utakmici i punom stadionu, a na kraju neka bolji pobjedi", ističe stoper Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponovo je na spisku selektora Vlade Jagodića za prijateljsku utakmicu protiv juniorske reprezentacije.

"Drago mi je što selektor računa na mene i Burekovića, mi smo izborili status prvotimca u svojim klubovima i želimo se izboriti i za poziciju startera u mladoj selekciji. Konkurencija je strašna u odbrani, a mi smo igrači koji mogu i igrati i naredne kvalifikacije. Očekujem da će okupljanje proći što bolje, te da ću opravdati povjerenje selektora i zadužiti ga da na mene računa i u nastavku kvalifikacija", kazao je za SportSport.ba Renato Gojković, koji je nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju naše zemlje, a sada je neizostavan na spisku mlade reprezentacije BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.