Gojković: Želim pomoći Čeliku da izbori Evropu

Gojković: Želim pomoći Čeliku da izbori Evropu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od subote se nalaze na Zlatiboru, gdje će odraditi drugu fazu priprema u kojoj je planirano odigravanje prijateljskih utakmica i uigravanje tima. Jučer su crno-crveni odigrali i prvu utakmicu protiv lokalnog kluba Zlatiborca koju su riješili rezultatom 2:0, u svoju korist.

Utakmicu su obilježila dva igrača koja su zabilježila svoj debi u dresu Čelika. Renato Gojković i Haris Ribić igrali su drugo poluvrijeme i pokazali da će i pored toga što su vrlo mladi biti pojačanja za klub s Bilinog polja.

Renato Gojković 17-godišnji stoper bio je želja trenera Vlade Jagodića koji se u ovog visokog stopera "zaljubio" na Mediteranskim igrama u Turskoj, gdje je bivši stoper Slobode odigrao sjajno i nametnuo se kao ozbiljan kandidat za naredne utakmice u mladoj reprezentaciji.

Mladi igrač za SportSport.ba govorio je o dolasku u Čelik i svojim očekivanjima od nastupa u crno-crvenom dresu.

"Sve se dogodilo brzo, nazvao me menadžer i kazao da idemo u Zenicu na pregovore sa Čelikom. Potpisao sam ugovor kao i moj saigrač iz Slobode Haris Ribić i već ujutru smo zadužili opremu i ukrcali se u autobus za Zlatibor. Momci su me stvarno dobro primili i stvarno sve je korektno, od prije poznajem Popovića i Burekovića iz juniorske reprezentacije, a ostale polako upoznajem", kazao je mladi defanzivac

Čelik u narednoj sezoni ima velike ambicije

"Upoznat sam sa ciljevima i ambicijama kluba kada je u pitanju naredna sezona. Klub je zadržao skoro sve igrače iz prošle sezone i nadamo se da će nam se priključiti Kajkut i Mešanović u narednim danima. Iako sam mlad igrač i vrijeme je moj najveći saveznik, želim pomoći klubu da izbori Evropu koja se dugo čeka u Zenici. Čelik se jedan od najvećih klubova, kao i moj bivši klub Sloboda tako da mi je čast biti dio tako velikih klubova sa armijom navijača iza sebe", ističe bivši kadetski i juniorski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najveća konkurencija u ekipi je na poziciji stopera

"Svjestan sam jake konkurencije, Horić je kapiten, a Jusić je njegov zamjenik i stvarno su ekstra momci i igrači. Tu je i Jakupović mladi reprezentativac i stvarno imamo odlične igrače u zadnjoj liniji. Svaka konkurencija u timu je zdrava, a ja se nadam i vjerujem da ću se izboriti za minutažu. Imamo stvarno mladu i perspektivnu ekipu sa nekoliko iskusnijih igrača, tako da se nadam da ćemo naredne sezone ostvariti bolji rezultat nego u prošloj", zaključio je novi igrač Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.