Gojković: Željezničar je odlična ekipa, ali idemo na pobjedu

Gojković pred Željezničar

Gojković: Željezničar je odlična ekipa, ali idemo na pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas će nakon popodnevnog treninga odsjesti u karantinu hotela "Zenica", gdje će dočekati sutrašnju derbi utakmicu protiv Željezničara na Bilinom polju.

Željezničar je u velikoj seriji, kao i Čelik, tako da se sutra očekuje izuzetno dopadljiv i atraktivan nogomet u Zenici. Nakon dvosedmične pauze zbog problema s aduktorom u ekipu se vraća mladi stoper Renato Gojković, koji će zauzeti svoje mjesto u ekipi.

"Oporavio sam se i spremno dočekujem sutrašnju utakmicu. Dolazi nam ekipa koja je u veoma dobroj seriji i zaslužuje naše poštovanje, Željezničar je odlična ekipa, ali idemo na pobjedu s kojom bi sezonu završili na sedmoj poziciji, te nizom od 10 utakmica bez poraza. Mi smo ekipa koja podjednako dobro igra kod kuće i na strani, a posljednjih par utakmica na našem terenu protiv veoma jakih protivnika pokazali smo svoju snagu, te se nadam da ćemo i sutra biti na nivou, te da ćemo prekinuti sjajnu seriju gostiju", nada se Gojković.

Čelik će sutra nastupiti bez Anela i Alena Dedića, te Vernesa Selimovića, dok bi Marin Popović trebao zauzeti mjesto u ekipi, iako je proteklih dana imao visoku temperaturu. Umjesto Vernesa Selimovića i  Anela Dedića u ekipu će vjerovatno uskočiti Haris Hećo i Nikola Simić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.