Gol Vidića i sjajni Fejzić za pobjedu Metalleghea

Radnički poražen u Jajcu

Gol Vidića i sjajni Fejzić za pobjedu Metalleghea

M. Šljivak

Fudbaleri Matalleghea savladali su Radnički iz Lukavca s 1:0 u susretu 22. kola Prve lige Federacije BiH.

Sjajno prvo poluvrijeme donijelo je dosta uzbuđenja na obje strane. Već na otvaranju meča domaći su imali priliku da dođu do vodstva. Dosuđen je penal, ali Vukašin Benović pogađa stativu.

Zatim je i Kolašinac zatresao okvir gola gostiju, koji su ipak popustili u 24. minuti susreta. Lijepu akciju završio je Lazar Vidić za prednost od 1:0.

Nakon pola sata igre Radnički je mogao stići do izjednačenja. Dosuđen je novi penal, ali udarac Edina Husića brani Fejzić. 

Imala su oba tima do kraja prvog dijela još nekoliko dobrih pokušaja, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Radnički je krenuo žestoko u nastavku. Redale su se šanse pred golom domaćeg golmana Fejzića, koji je imao zaista fantastičan dan. Uspio je sjajni čuvar mreže domaćih da zaustavi sve pokušaje gostiju iz Lukavca, te je na kraju najzaslužniji što je njegov tim na kraju stigao do tri boda.

Prva liga FBiH, 22. kolo:

Metalleghe - Radnički 1:0 (Vidić 24')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Metalleghe: Fejzić, Benović, Sivonjić, Musić, Kolašinac, Kovač, Karađuz, Marin, Tabaković, Vidić, Goloman

Radnički: Baščelić, Šubić, Husić, Čejvanović, Jaganjac, Basrak, Mujagić, Junuzović, Kuduzović, Jahić, Terzić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.