Golaću petomjesečna suspenzija

Golaću petomjesečna suspenzija

Nakon što je bh. sudija Edin Golać ukrao pivo, zbog čega ga je UEFA skinula sa liste međunarodnih sudija, Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odredila mu je petomjesečnu suspenziju.

Golać, koji inače sudi i utakmice malog nogometa, u julu je, ispred N/FSBiH delegiran za kvalifikacioni Futsal cup u Škotskoj (Perth), gdje je, prema prijavi koja je u N/FSBiH stigla iz UEFA, zajedno sa svojim kolegom, ukrao bocu piva iz hotelskog bara?!

Golać je, prema prijavi iz UEFA, iza ponoći provalio u hotelski bar, koji je bio zatvoren, odakle je ukrao pivo. Hotelsko osoblje prijavilo je njegovo ponašanje kontroloru suđenja na turniru, koji je odmah obavio razgovor sa Golaćem i njegovim kolegom. Tom prilikom su obojica priznali krivicu, nakon čega su platili pivo.

UEFA je u svojoj prijavi protiv Edina Golaća navela kako ovaj sudija veoma loše vlada engleskim jezikom, što je zapravo jedan od preduslova kako bi se uopšte našao na UEFA listi. Inače, njegov loš engleski najviše je došao do izražaja prilikom incidenta u hotelu, kada nije znao objasniti kontroloru suđenja šta se zapravo desilo.

Zbog svega navedenog UEFA sudijski oficir obavijestio je N/FSBiH kako Edin Golać više neće biti delegiran na UEFA utakmice.

Na jučerašnjoj sjednici Disciplinske komisije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zbog svega navedenog, Golaću je izrečena petomjesečna suspenzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.