Golijada na meču juniora Širokog i Sarajeva

Premijer liga za juniore

Golijada na meču juniora Širokog i Sarajeva

E. Škorić

Na meču Širokog Brijega i Sarajeva u 21. kolu Premijer lige BiH za juniore postignuto je čak sedam pogodaka.

Za razliku od kadeta, gdje je Široki s 1:0 pobijedio Sarajevo, juniori su  bili daleko raspucaniji i domaćin je slavio s 5:2.

Stipe Jurić postigao je dva pogotka za Široki, te je u 90. minuti dobio crveni karton. U strijelce su se još upisali Bože Vukoja, Mateo Marić i Karlo Buhač.

Golove za bordo tim postigli su Nedim Hadžić i Andrej Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sarajevo je na tri boda od vodećeg Željezničara, koji ima utakmicu manj. Bordo tim ima 49 bodova, koliko ima i trećeplasirana Soboda, dok je Široki na četvrtom mjestu s 48 bodova.

Zrinjski i Mladost su također danas igrali svoj meč 21. kola, a domaći tim slavio je s 4:0 uz dva gola Ante Ljubića i po jedan Nermina Hajdarevića i Matea Božića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi