Golijada na Pecari pripala Širokom Brijegu

Pobjeda Širokobriježana od 4:2

Golijada na Pecari pripala Širokom Brijegu

Posljednja utakmica današnjeg programa Premijer lige Bosne i Hercegovine donijela je duel Širokog Brijega i Zvijezde iz Gradačca. Iako su gosti prvi došli u prednost, na kraju je mnogo uspješniji bio aktuelni viceprvak naše zemlje koji je zabilježio pobjedu rezultaton 4:2.

Zvijezda je u prednost došla u 25. minuti kada je Barišić katastrofalno pogriješio i omogućio Stojanovu da postigne gol za svoj tim. Stojanov je lobovao golmana Soldu i donio Zvijezdi neočekivano vodstvo na ovom susretu. Širokom su trebale samo dvije minute da poravna rezultat. Strijelac je bio Zvonimir Kožulj u 27. minuti.

Potpuni preokret desio se u 33. minuti. Wagner je nakon tzv. glavometa u šesnaestercu Zvijezde postigao pogodak i donio Širokom prednost od 2:1. Isti igrač povisio je rezultat tri minuta prije kraja poluvremena, kada je nakon jednog kornera pogodio malu mrežicu gola Zvijezde. Na odmor se otišlo s rezultatom 3:1.

Nastavak utakmice donosi brzi pogodak Širokog Brijega, koji u 55. minuti golom Ćorića dolazi u prednost od 4:1. Ćorić je glavom pogodio nakon jednog centaršuta Zakarića i definitivno odlučio pobjednika u ovom susretu. Nakon toga, tempo utakmice je očekivano splasnuo jer su domaći bili zadovoljni stečenom prednošću i mirno su privodili utakmicu kraju. Sve što je Zvijezda uspjela uraditi do kraja jeste počasni pogodak koji je djelo Isanovića u 82. minuti, kada je postavljen i konačni rezultat utakmice.

Široki Brijeg sada ima 13 bodova i nalazi se na prvom mjestu zajedno sa ekipom Zrinjskog.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.