Golijada u Bijeljini, Zakarić promašio pobjedu Želje

Kup BiH

Golijada u Bijeljini, Zakarić promašio pobjedu Želje

E. Škorić

U Bijeljini Radnik i Željezničar odigrali su prvi susret četvrtfinala Kupa BiH, a nakon 90 minuta igre bilo je 2:2.

Željo je na teškom gostovanju uspio da ostvari dobar rezultat i na Grbavici će pokušati pobjedom da eliminiše bivši tim sadašnjeg trenera Plavih Slavka Petrovića.

Gosti su preko Zebe i Lendrića zaprijetili na otvaranju utakmice, a u 20. minuti Marković je uposlio Lendrića, koji pogađa stativu gola Lučića.

Potom je Marković šutirao pravo u Lučića u 33. minuti. I dok je Željo napadao, Radnik je prvi poveo. 

Igrala se 38. minuta kada je Franić matirao Kjosevskog za radost domaćih, koji su na odmor otišli sa sjajnih 1:0.

Na otvaranju drugog dijela sjajni Ivan Lendrić donosi Želji izjednačenje, ali nezgodni Radnik po blatnjavom i teškom terenu dolazi ponovo do vodstva u 61. minuti.

Razigrani Obradović savladao je Kjosevskog. Uslijedio je novi period igre u kojem su gosti bili bolji, da bi preko Markovića u 70. minuti došli do 2:2, što je bio i konačan rezultat.

U nadoknadi dosuđen je penal za goste, Zakarićev udarac s bijele tačke odbranio je Lučić. Mogao je Željo i do pobjede, mada su i domaći imali šanse preko Ademovića i Okića u završnici, pa je ovo nekako najrealniji rezultat uoči revanša koji se igra naredne sedmice.

Radnik - Željezničar 2:2 (Franić 38, Obradović 61/ Lendrić 48, Marović 70)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Radnik: Lučić, Franić, Bajić, Arnautović, Stojanović, Beširević, Vasić, Zeljković, Krsmanović, Obradović, Okić.

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Stanić, Marković, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Kerla, Zeba, Lendrić, M.Stevanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije