Golijada u Gradačcu, Zvijezda i Orašje odigrali neriješeno

Prijateljska utakmica

Golijada u Gradačcu, Zvijezda i Orašje odigrali neriješeno

E. Škorić

Zvijezda i Orašje, bivši premijerligaši, danas članovi Prve lige Federacije BiH, odigrali su prijateljski susret u Gradačcu, a on je završen rezultatom 3:3.

Zvijezda će od ove sezone igrati u Prvoj ligi nakon nekoliko sezona provedenih u društvu najboljih. Izabranici Nedima Jusufbegovića nisu briljirali u pripremnom dijelu sezone, gdje su odigrali nekoliko kontrolnih utakmica.

Po povratku s Kupresa, Zvijezda je odigrala na Banja Ilidži danas prijateljski meč sa Orašjem. Komšijski okršaj završen je remijem (3:3) u jednoj ne baš sjajnoj utakmici, sa dosta borbenosti i tenzija, što je dovelo i do nekoliko svađa među igračima i jedne i druge ekipe.

Zvijezda je bolje otvorila utakmica, pa je povela sa 2:0. Strijelci su bili Savić s penala, te autogol jednog gostujućeg igrača poslije ubačaja Brkovića s desne strane. Orašje je uspjelo do poluvremena da izjednači, a početkom drugog dijela da stigne i do velikog preokreta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ipak, uspijevaju domaći preko Asanovića, Crnogorca koji je tek potpisao za Zvijezdu, nakon što je sezonu proveo u Tekstilcu iz Dervente, da izbjegnu poraz. Sve u svemu, iako je bilo šest golova na meču, nekoliko stotina ljubitelja nogometa nije moglo biti zadovoljno, posebno ne igrom njihovih ljubimaca.

Za Zvijezdu su danas nastupali od prve minute Hinović, Brković, Lazarević, Pejić, Islamagić, Savić, Zvonić, Fačić, Mišan, Isanović i Ristić, a igrali su još u nastavku Pliska, Bašić, Pavić, Hasić, Čolić, Alibašić i Asanović.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti