Golijada u Lukavcu, trijumf Radničkog protiv Čapljine

Golijada u Lukavcu, trijumf Radničkog protiv Čapljine

E. Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Radnički i Čapljina u Lukavcu, a na kraju je ona završena rezultatom 4:3.

Odmah na početku utakmice domaći su imali šansu, no Basrakov udarac glavom zaustavlja gostujući golman.

Uzvratio je Čilić u 10. minuti, a njegov udarac ide pored gola Radničkog. Čapjina je povela minutu kasnije, strijelac je bio upravo Čilić.

Halilagić u 23. minuti pogađa samo vanjski dio mreže nakon dobre akcije domaćeg tima. U 25. minuti Basrak pogađa za izjednačenje. Gosti su u 35. minuti ponovo poveli.

Dosuđen je penal za Čapljinu, siguran s bijele tačke bio je Mišić. Basrak je u novoj šansi za Radnički u 60. minuti, ali pogađa samo stativu, da bi Elmir Kuduzović u 66. zabio za 2:2.

Čilić i Jelčić imali su jako dobre šanse za goste, ali je mladi Edis Halilović sjajno branio na golu Lukavčana. Uslijedila je kazna u 80. minuti, kada je Junuzović donio prednost domaćoj ekipi.

No, to nije bilo sve. Mišić je iz slobodnjaka u finišu drugim golom poravnao na 3:3, a Raguž je kod gostiju isključen nakon tog gola. U sudijskoj nadoknadi Selamović donosi pobjedu Radničkom.

Radnički - Čapljina 4:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnički: Halilović, Imamović, Šubić, Alihodžić, Halilagić, Basrak, Mujagić, Kuduzović, Junuzović, Kuduzović Elmir, Dautović.

Čapljina: Mikulić, Bošnjak, Nebić, Šaravanja, Mišić, Raguž, Čilić, Ilić, Pecelj, Jelčić, Grbavac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.