Golijada u Vitezu, Velež slavi četvrtfinale

Rođeni u četvrtfinalu

Golijada u Vitezu, Velež slavi četvrtfinale

E. Škorić

Mostarski Velež je remizirao u Vitezu, ali je prošao u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Veležu je 2:0 pobjeda u Vrapčićima bila dovoljna za četvrtfinale. Vitežani su zaprijetili u šestoj minuti preko Smrike, koji je glavom pucao pored gola. 

Domaći su stigli do vodstva u 26. minuti. Jurčević je promašio penal za Vitez, no VIdović je natrčao i zatresao mrežu Rođenih. S 1:0 se otišlo na odmor, u nastavku još nekoliko golova.

Prvo je Hebibović donio gostima izjednačenje, ali ubrzo Pinjuh postiže gol za novo vodstvo Viteza, koji nije uspio slaviti do kraja.

U posljednjih pola sata domaći su svim silama krenuli naprijed, prijetili su Hećo, Smriko... I onda Hebibović postiže ponovo gol za još jedno izjednačenje, da bi u finišu Pinjuh postigao gol za novo vodstov Viteza.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima. Mostarci su uspjeli postići gol za 3:3. Zvonić je bio strijelac.

Vitez - Velež 3:3 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

VITEZ: Živković, Jurčević, Livaja, Petrović, Pinjuh, Miloš, Vidović, Čuljak, Hrkać, Hećo i Smriko.

VELEŽ: Dragojević, Zvonić, Škaljić, Škahić, Zolj, Hajdarević, Hebibović, Janković, Merzić, Barišić i Nikolić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.