Golman Sutjeske suspendovan na mjesec dana

Golman Sutjeske suspendovan na mjesec dana

D. Rakanović

Sutjeska iz Foče u narednih mjesec dana neće moći računati na prvog golmana Darka Krnojelca zbog suspenzije koju mu je izrekao Fudbalski savez Republike Srpske. 

Krnojelac je na utakmici petog kola Prve lige RS-a protiv Napretka napravio incident u sudijskoj nadoknadi meča zbog čega je zaradio crveni karton, disciplinska komisija je suspendovala ovog golmana do 10. oktobra. 

Delegat je u izvještaju napisao da se Krnojelac nepristojno ponašao, te psovao prvom sudiji Danku Butuliji, njegovom pomoćniku Ranku Vuliću i četvrtom sudiji Jovi Kariću.

Krnojelac će propustiti utakmice protiv Tekstilca ovog vikenda, a zatim i protiv banjalučkog Željezničara, Kozare i Slavije iz Istočnog Sarajeva. Na teren bi se trebao vratiti u utakmici 10. kola protiv Sloge iz Doboja. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zamjena Krnojelcu bi trebao biti mladi Nemanja Jovičić koji je branio juče u utakmici Kupa RS-a protiv Slavije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi