Golman Tekstilca Dejan Plisnić slomio šaku na utakmici

Nastavio braniti do kraja meča

Golman Tekstilca Dejan Plisnić slomio šaku na utakmici

D. Rakanović

Fudbaleri Tekstilca iz Dervente su u subotu slavili na gostovanju u Mrkonjić Gradu kod ekipe Slobode rezultatom 2:1, ali su iz te utakmice izvukli deblji kraj. 

Povrede su doživjeli golman Dejan Plisnić i bek Marko Rastović.

Rastović je u 23. minuti utakmice napustio igru zbog povrede zadnje lože. 

Ovaj 42-godišnji čuvar mreže povrijedio se u 60. minuti susreta. Nakon jednog kornera Slobode najviši u svom kaznenom prostoru bio je upravo Plisnić koji je uspio da očisti gužvu ispred svog gola, ali je tom prilikom povrijedio ruku. Iskusni golman smogao je snage i odigrao utakmicu do kraja. 

"Slomljena mi je kost na desnoj šaci, ruka mi je u gipsu tako da ću morati pauzirati oko mjesec dana. Povrijedio se u 60. minuti, ali sam branio do kraja utakmice sa slomljenom šakom", rekao je za SportSport.ba Plisnić. 

Ovaj iskusni čuvar mreže prokomentarisao je utakmicu protiv Mrkonjićana.

"Sjajno smo odigrali protiv Slobode. Igrali smo veoma pametno, pokušavali smo iz polukontri. Sloboda je dobra ekipa, biće sigurno među prvih četiri-pet ekipa u prvenstvu", rekao je Plisnić i dodao: 

"Mi smo zadovoljni startom lige, imamo iskusnu ekipu, dobru atmosferu unutar ekipe. Mana će nam biti manji fond igrača, ali nije nam cilj napad na Premijer ligu, ali nikad se ne zna".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U petom kolu Tektilac će ugostiti Drinu iz Zvornika i, kako kaže Plisnić, klub iz Dervente ide na pobjedu. 

Plisnića če na golu zamijeniti 18-godišnji golman Duško Pećić, koji je prošle sezone nastupio na sedam-osam utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi