Goražde, Metalleghe, Gradina i Bratstvo prošli dalje

Kup FBiH, završnica

Goražde, Metalleghe, Gradina i Bratstvo prošli dalje

E. Škorić

U završnici Kupa Federacije BiH danas je odigrano 10 susreta, te su poznate ekipe koje će igrati šesnaestinu finala Kupa naše zemlje.

Metalleghe je u Jajcu s 1:0 savladao Turbinu, a jedini gol zabio je Sandro Marin u 16. minuti.

Goražde je nastavilo s dobrim partijama, a novi prvoligaš je u Čapljini slavio sa 4:2. Domaći su vodili sa 2:0 nakon 38 minuta pogocima Tomislava Čilića, no Goraždani uspijevaju u potpunosti da preokrenu rezultat.

Prvo je Haris Oković u 45. pogodio za 2:1, da bi isti igrač u 51. izjednačio na 2:2, a u 65. pogodio za 3:2. Konačnih 4:2 postavio je rezervista Eldin Korjenić u 82. minuti.

Bratstvo je u Gračanici, rezultatom 2:1, bilo bolje od Orašja. Ibrahim Husejnović i Kerim Kadrić pogađali su mrežu gostiju, a za Orašane je jedini gol postigao Ivan Brešković.

Igman je minimalno savladao kakanjski Rudar, a igrač odluke je bio Ildar Klarić u 61. minuti. Mladost je s 2:0 u Župči nadigrala Branitelj, strijelci su bili Vedad Kulić i Abduselam Alihodžić. 

Bihaćkom Jedinstvu je plasman u šesnaestinu finala Kupa donio Armin Sinanović golom u 21. minuti. Jedinstvo je s 1:0 slavilo u Tomislavgradu.

Nogometaši Gradine razbili su banovićku Budućnost sa 4:0, a pogađali su Salihbašić, Balaban, Šehrić i rezervista Mehić. Niželigaš iz Sibovca kod Gradačca, Mladost, poražen je s 2:0 pred svojim navijačima od Podgrmeča.

Gostima su prolaz donijeli Emin Brkić u 57. i rezervista Demir Jakupović u 85. minuti. Mladost je u Doboj Kaknju bila bolja od GOŠK-a za 2:1. Eldin Murić u 81. i Edib Sikira u 85. minuti donijeli su domaćima preokret. Stefan Dujaković je zabio jedini gol za goste.

Sloga je u Ljubuškom s 3:1 savladala Radnički iz Lukavca. Za domaće strijelci su bili Jure Glavina iz penala u 45., zatim Miloš Bratić u 78. i Mirko Jelčić u 85. minuti. Utješni gol za Lukavčane je postigao Danijal Aljukić u 91. minuti.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Deset pobjednika će se 10. septembra naći u žrijebu parova šesnaestine finala Kupa BiH.

Kup Federacije BiH, završnica:
Metalleghe - Turbina 1:0
Sloga Lj. - Radnički 3:1
Mladost DK - GOŠK 2:1
Mladost Sibovac - Podgrmeč 0:2
Čapljina - Goražde 2:4
Igman  Rudar K. 1:0
Gradina - Budućnost 4:0
Bratstvo - Orašje 2:1
Tomislav - Jedinstvo 0:1
Mladost Župća - Branitelj 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.