Goražde nakon četiri kola stopostotno, prvi trijumf Jajca

Četvrto kolo 1. lige FBiH

Goražde nakon četiri kola stopostotno, prvi trijumf Jajca

Šest pobjeda domaćina na osam mečeva, uz jedan remi i jedan trijumf gostiju bilans je četvrtog kola Prve lige Federacije BiH.

Jedini uspješan gost bio je tim Mladosti iz Doboj Kaknja koji je sa 2:1 trijumfovao u Srebreniku kod Gradine koja nakon četiri kola na svom kontu ima svega jedan bod.

Blijedo izdanje na domaćem terenu ponovio je Branitelj koji ponovo nije uspio postići gol, pa je bod iz Mostara odnio Radnički iz Lukavca koji nakon četiri kola još uvijek nije osjetio gorčinu poraza.

Na šest preostalih mečeva radovali su se domaćini. Lider Goražde došao je do četvrte uzastupne pobjede, ovog puta protiv konjičkog Igmana kojemu je subotnji poraz bio prvi u novoj sezoni.

Važan trijumf ostvario je GOŠK nad Budućnosti rezultatom 2:1, kao i Rudar u Kaknju nad Bratstvom rezultatom 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prvu pobjedu od ulaska u društvo prvoligaša zabilježio je i Metalleghe iz Jajca. Izabranici Nermina Bašića rezultatom 3:1 porazili su Čapljinu.

Lokalni derbi između Podgrmeča i Jedinstva pomalo iznenađujuće pripao je domaćinu, dok je Turbina sa tri lopte u mreži iz Jablanice ispratila tim Orašja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.