Goražde pobjedom u Orašju zadržalo vrh

Pobjeda Goražda

Goražde pobjedom u Orašju zadržalo vrh

M. Šljivak

Fudbaleri Goražda savladali su danas kao gosti Orašje s 2:0, te su zadržali vodeće mjesto na tabeli Prve lige Federacije BiH.

Gosti su jako dobro otvorili meč i nakon osam minute su stigli do vodstva. Mrežu domaćeg golmana Mandušića pogodio je Samir Čakar za prednost Goražda od 1:0.

Imali su gosti još nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu, ali se do kraja poluvremena rezultat nije mijenjao i na odmor se otišlo minimalnim vodstvom gostiju.

Goražde je i u nastavku bilo bolje. Već na otvaranju drugog poluvremena su preko Sinana Ramovića došli do drugog gola s kojim su dovršili posao u ovom meču.

Do kraja susreta je bilo još nekoliko dobrih prilika, ali je susret završen pobjedom gostiju od 2:0...

Prva liga FBiH, 9. kolo:

Orašje - Goražde 0:2 (Čakar 8', Ramović 48')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Orašje: Mandušić, Lugavić, Kobaš, Marić, Rajović, Breškić, Radovanović, Simonović, Poturović, Hubana, Protrka

Goražde: Nikolić, Sarvan, Jogunčić, Adžem, Konjhodžić, Drljević, Pirić, Hodžić, Ramović, Radović, Čakar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.