GOŠK u Bihaću, odgođeni susreti u Gračanici i Orašju

GOŠK u Bihaću, odgođeni susreti u Gračanici i Orašju

A. Beganović

Danas, sutra i 20. avgusta su na rasporedu utakmice 1. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Derbi 1. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Bihaću će odigrati domaće Jedinstvo i GOŠK. Obje ekipe u ovu sezonu ulaze s visokim ambicijama, a iz GOŠK-a su najavili i povratak u Premijer ligu, dok u Bihaću ovaj put mudro šute, no sklopili su ekipu koja može iznenaditi.

Bratstvo iz Gračanice je također jedan od kandidata za ulazak u Premijer ligu, a u 1. kolu Gračanlije će igrati protiv Čapljine, no zbog poplava koje su zahvatile našu zemlju, ovaj duel biće odigran 20. avgusta.

U Lukavac stiže Rudar iz Kaknja, dok će pojačana Mladost na domaćem terenu dočekati novajliju u prvoligaškom društvu, Turbinu iz Jablanice.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Povratnik u prvoligaško društvo, Goražde, na svom terenu će snage odmjeriti s Gradinom, dok novi prvoligaš Metalleghe BSI ide u goste Branitelju.

Igman u ovu sezonu ulazi samo s jednim ciljem, a to je izboriti opstanak. Izabranici Adisa Obada do prvih bodova pokušat će doći danas u Konjicu gdje će ugostiti Podgrmeč, dok će u Orašju i to 20. avgusta snage odmjeriti istoimena domaća ekipa i Budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.