Gostujuće pobjede Zvijezde 09, Slavije, Rudara i Drine

13. kolo Prve lige Republike Srpske

Gostujuće pobjede Zvijezde 09, Slavije, Rudara i Drine

S. Mlaćo

Zvijezda 09 i Rudar Prijedor ostali su na vrhu Prve lige Republike Srpske i nakon 13 odigranih kola.

Zvijezda 09 je danas u Gradišci savladala slabašnu Kozaru sa 5:1. Domaći su nakon prvih 45 minuta mali vodstvo 2:1, a dva puta je za goste pogodio Damjan Krajišnik. Za domaće je pogodio Zečević. U drugom poluvremena dva pogotka Mahmutovića i jedan Huseinbašića.

Siguran je bio i Rudar Prijedor koji je u Donjem Šepku nadigrao Napredak rezultatom 2:0. Pogađali su Vojinović i Jaćimović.

I Drina iz Zvornika je slavila gostuju pobjedu. Zvorničani su u Foči nadigrali Sutjesku 3:0 pogocima Markovića, Dragutinovića i Stupara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Slavija je u Krupi na Vrbasu nadigrala Željezničar Sport Team 2:1, a čast domaćina spasili su Tekstilac Kort i Podrinje. Tekstilac je nadigrao Slogu sa 3:1, a Podrinje Slobodu MG. 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi