Govedarica: Pokušat ćemo titulu donijeti u Tuzlu

Fudbaleri Slobode iz Tuzle otputovali u Antaliju

Govedarica: Pokušat ćemo titulu donijeti u Tuzlu

D. Vejo

Fudbaleri Slobode iz Tuzle, nakon odrađenog prvog dijela priprema u Etno selu Stanišići, danas su se uputili ka Turskoj, gdje će nastaviti da tempiraju formu za proljetni dio sezone. 

Epitet najboljeg tima u prvoj dionici, žele da opravdaju i u nastavku.

"Sedam dana smo boravili u Bijeljini, tačnije u Etno selu Stanišići. Tu smo odradili prvi dio priprema. Danas polako krećemo ka Antaliji, gdje nas očekuje 14 dana napornog rada kako bi što spremniji i što bolje ušli u nastavak sezone“, rekao je za SportSport.ba igrač Slobode, Miljan Govedarica.

Iako vjerni pratilac Zrinjski kaska samo bod iza njih, želja je jasna. Titula prvaka države po prvi put bi se mogla naći u Tuzli.

"Ambicije kluba kao i navijača su već sada porasle. Što daje za pravo, jer smo kao prvoplasirani tim u državi završili prvi dio sezone. Mi idemo iz utakmice u utakmicu kao što smo i prošlu polusezonu odigrali. Naravno da ćemo, ako nam se ukaže prilika, da po prvi put donesemo titulu najboljeg tima države u Tuzlu“, dodao je Govedarica.

Na tempiranju fizičke i psihičke spreme uveliko se radi, dok je prema riječima Govedarice, atmosfera u timu na zavidnom nivou.

"Sve je super, svi se slažemo. Ovdje smo kao jedna mala porodica, poznajemo se. Teži dio priprema odradili smo u Bijeljini, sada nam slijedi uigravanje ekipe za nastavak prvenstva“, dodao je on.

Ono što najčešće sputava igračku karijeru svakog sportiste su povrede, koje nisu zaobišle ni ovog mladog veznjaka.

"Imao sam jednu težu povredu, tako da trenutno intenzivno radim na tome da se što prije vratim formu kako bih  dobrim partijama u dresu Slobode dobio povjerenje i poziv selektora mlade reprezentacije bh, Darka Nestorovića“, riječi su veznjaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvu utakmicu u nastavku sezone, Sloboda će kao gost odigrati protiv ekipe Borca iz Banja Luke.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi