Gracić: Ništa novo u divljem Fudbalskom savezu BiH

Pozvao Dinu Begića da napusti predsjedničku funkciju

Gracić: Ništa novo u divljem Fudbalskom savezu BiH

A. Beganović

Utakmica 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Radnika iz Bijeljine i Olimpica dobila je svoj epilog, ili se pak tako samo čini.

Naime, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je na prijedlog Pravnog komiteta poništio odluku Apelacione komisije, koja je susret u dva navrata registrovala služebnim rezultatom 0:3 u korist Olimpica, pošto je utvrđeno da je jedan igrač Radnika igrao, iako je bio suspendovan (crveni karton iz prethodnog kola), te je susret registrovao postignutim rezultatom 2:2.

Tako je saga oko ovog susreta nastavljena, a da li je i okončano teško je reći jer do sada su ko zna koliko puta donešene, pa zatim promijenjene odluke vezane za isti.

SportSport.ba je kontaktirao čelnika Olimpicaq, Nijaza Gracića, koji nije krio svoje razočarenje razvojem događaja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zatečen sa, a kako i ne bih bio. Još jedna nerazumna odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Po drugi put se ne poštuje odluka Apelacione komisije, inače organa Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine", za SportSport.ba je istakao Gracić.

"Očito je da se već sada vode igra vezane za namještanje prvenstva, a glavni glumci su predsjednik i potpredsjednici, koji nastavljaju praksu iz prošlih prvenstvava. Međutim, ništa novo u divljem Savezu. Ovim putem bih javno zamolio gospodina Dinu Begića da napusti funkciju predsjednika Saveza jer nije zaslužio da bude na istoj. Previše je kompromisa napravio na štetu bošnjačkih klubova i interesa. Vidjet ćemo šta nam je dalje činiti, no na ovom neće završiti", dodao je predsjednik Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije